Back to All Events

Turku: Bartenieff Fundamentals Intro


TÄMÄ KURSSI ON TÄYNNÄ.

Bartenieff Fundamentals on Irmgard Bartenieffin kehittämä kokonaisvaltainen, somaattinen lähestymistapa, jonka ehdottamat harjoitteet organisoivat dynaamisesti koko kehoa ja kehon osien yhteyksiä. Nämä harjoitteet perustuvat varhaislapsuudessa tapahtuvalle motoriselle kehitykselle ja liikkeellisille toimintaperiaatteille, kirkastaen liikkeen funktionaalisia aspekteja ja laajentaen omaa ilmaisullista kapasiteettia. Ne soveltuvat kaiken liikkeellisen toiminnan tueksi, sekä myös kuntouttaviksi menetelmiksi.

Tämän viikonlopun aikana tutkimme Bartenieff Fundamentals (BF) harjoitteita sekä strukturoidusti, että vapaan improvisoidun liikkeen kautta, lattiatasosta tilaan edeten. Teemme myös kosketustyöskentelyä, joka perustuu kokemukselliseen anatomiaan ja kehityksellisiin liikemalleihin, ja joiden tehtävänä on tukea BF harjoitteiden syvempää integraatiota ja ymmärrystä. 

Viikonloppu on tarkoitettu kaikille liikkeen ja ruumiillisuuden parissa työskenteleville henkilöille, joita kiinnostaa psykofyysinen, holistinen lähestymistapa anatomiaan ja liikkeen kehitykseen.

Paikka: Manilla/Läntinen Tanssin Aluekeskus, tanssisali
Itäinen Rantakatu 64, Turku

Ajat: Pe 30.8 - Su 1.9. 2019
Pe 17-20, La-Su 10-16

Hinta: 225€ (sis. ALV 24%) 

Ilmoittautuminen: Tämä kurssi on varasijoja myöten täynnä.

Opettaja: Satu Palokangas on valmistunut Laban/Bartenieff Liikeanalyytikoksi Peggy Hackneyn johdolla Integrated Movement Studies-koulutuksesta vuonna 2003. Sen lisäksi hän on sertifioitu Body-Mind Centering® opettaja ja kouluttaja, sekä ISMETA:n rekisteröimä Somaattinen Liiketerapeutti. Somaattisten menetelmien ohella Satu on opiskellut tanssia, improvisaatiota, joogaa, kehotyöskentelyä ja terapeuttisia menetelmiä yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän opettaa Eino Roiha Instituutin Tanssi- ja Liiketerapian opinnoissa, Teatterikorkeakoulun eri koulutusohjelmissa, toimii vierailevana opettajana EUROLAB Laban/Bartenieff sertifikaatiokoulutuksessa Berliinissä, ja järjestää omia koulutuksiaan Suomessa ja ulkomailla.