Back to All Events

Kokemuksellinen Anatomia: Sisäelimet & Rauhaset


TÄMÄ KURSSI ON TÄYNNÄ.

Tämän viikonlopun teemana ovat sisäelimet ja rauhaset, erityisesti ne, jotka tukevat ja mahdollistavat ruuansulatuksemme prosesseja sekä enteerisen hermoston toimintaa. Hahmotamme esiin sikiönkehityksen prosesseja ja tiloja, sekä liikkeiden suuntia ja vastasuuntia. Psykofyysisinä teemoina käsittelemme mm. vitaliteetin, ravinnon, selviytymisen ja turvan kysymyksiä, sekä asentotonuksen ilmenemistä ja kolmiulotteisen volyymin kokemusta. Tutkimme myös miten sisäelimet ja rauhaset tukevat ja mahdollistavat liikettä ja ääntä.

Viikonlopun tarkoituksena on syventää osallistujan omaa ruumiillista kokemusta ja anatomista tuntemusta, tarjota työkaluja liikkeen ja kehollisuuden harjoittamiseen, sekä mahdollistaa terapeuttista kohtaamista eri konteksteissa. Opetus perustuu avoimeen, kokemukselliseen dialogiin tutkittavan materiaalin ja ryhmän kanssa.

Työskentelyn alustana ovat somaattiset metodit ja somaattinen liiketerapia; erityisesti Body-Mind Centering® ja Laban/Bartenieff Liikeanalyysi.

Koska osallistujilta edellytetään taitoja kohdata omassa kehossa esiin nousevia kokemuksia, on viikonloppu suunnattu erityisesti liikkeen, kehollisuuden ja luovien terapioiden parissa työskenteleville ammattilaisille. Kurssi toimii myös erinomaisena maistiaisena pidemmälle Somaattisen Liiketerapian koulutukselle (suunniteltu alkavaksi syksyllä 2020).

Paikka: Helsinki Zen Center, Kalevankatu 4, 2. kerros
Ajat: 19-20.10, La 10-16:30, Su 9:30-15:30

Hinta: 210€* / 235€ (sis. ALV 24%)

*early bird 4.10 mennessä.

Earlier Event: August 30
Turku: Bartenieff Fundamentals Intro