AISTIT, HAVAINTO & TIETOISUUDEN RAKENTUMINEN
Neurosolulliset Liikemallit ja Liikkeen Kehitys-moduuli jatkaa kokemuksellisen anatomian kysymyksistä liikkeen kehityksen äärelle.
SOLU- somaattisen työskentelyn kontekstissa liike ymmärretään ja sitä tutkitaan monitahoisena suhteessa muodostuvana toimintana, joka mahdollistaa vaihtoehtoja, muutosta ja toimijuuden kokemusta sekä yksilössä, että yhteisöissä. Työskentely perustuu Body-Mind Centering® metodin ehdottamiin esirangallisiin liikemalleihin, jotka näyttäytyvät sekä varhaisessa evoluutiossa, että alkionkehityksen alussa suhteessa nestemäiseen ympäristöön, sekä rangallisiin liikemalleihin, jotka muodostuvat primitiivireflekseistä, ojentumisreaktioista ja tasapainoresponsseista ja ilmenevät suhteessa maahan, tilaan ja kiintymyssuhteisiin. Moduulissa liiketutkimus, ohjaava kosketus ja liikkeen uudelleenmallintamisen kysymykset ovat työskentelyn keskiössä.
Tutustumme myös somaattiseen historiaan, sukulinjoihin (Laban Liikeanalyysi & Bartenieff Fundamentals) sekä somaattisiin tulevaisuuksiin. Moduulin sisältöjä integroivat praktiikat, Autenttinen Liike ja Action Theater-improvisaatio, jatkuvat myös tässä moduulissa.
Tapaamisten lisäksi opiskelijat ylläpitävät somaattisen praktiikan oppimisprosessiaan sisältöjä syventävien kotitehtävien, kirjallisuuden sekä oppimispäiväkirjan avulla. Opiskelijat aloittavat myös omat somaattisen liiketerapian yksilötapaamiset ISMETA rekisteröityneen somaattisen liiketerapeutin kanssa.
Seminaarin opettajat:
Satu Palokangas ja assistentit.
Moduulin muut aikataulut:
21-23. Helmikuuta, 2025: AISTIT & HAVAINTO
4-6. Huhtikuuta, 2025: ESIRANGALLISET LIIKEMALLIT
22-25.Toukokuuta, 2025: RANGALLISET LIIKEMALLIT 1.
29. Toukokuuta-1. Kesäkuuta 2025: RANGALLISET LIIKEMALLIT 2.
21-24. Elokuuta, 2025: BARTENIEFF FUNDAMENTALS & SOMAATTINEN HISTORIA
17-19. Lokakuuta, 2025: HERMOSTON KEHITYS
28-30. Marraskuuta, 2025: SOMAATTISET TULEVAISUUDET
Moduuliin on kaksi avointa paikkaValinnoissa painotetaan hakijoita, joilla on vahva kokemus ja tausta somaattisten liikemenetelmien ja kokemuksellisen työskentelyn äärellä.